Close

Sport en Showteam

Ons showteam bestaat uit een groep enthousiaste amazones in de leeftijd van 6 tot 16 jaar oud.  Zij rijden onder begeleiding van een instructrice een aantal keer per week onze pony’s. Al doende wordt er gewerkt aan de conditie van de pony’s en  leren zowel kind als pony samen te werken. Onze dochters sturen hen ook weer aan bij de verzorging en indeling en regisseren de shows. Muziek, timing, samenwerken als team en vooral pret met de Sport-Shetten zijn zeer belangrijk bij het tot stand komen van de shows. Het vinden van goede jonge amazones welke zelfstandig pony’s kunnen op en afzadelen, goed en met lef kunnen rijden is niet makkelijk. Daarnaast moeten ze ook sociaal zijn, in teamverband kunnen en willen werken en tot nog toe hebben we ze kunnen selecteren uit de ruiters welke bij ons rijden. Maar als ze te groot worden, moeten ze over naar een groter paard. En dat zijn de New Foresters en Andalusiers geworden, welke ook op onze zorgboerderij gehouden worden en waar onze dochters op rijden bij de shows.

 

Ieder jaar verzorgt het showteam meerdere shows op de Farm en Country Fair in Aalten, wat elk jaar weer een groot succes is. Ook heeft het showteam opgetreden op de Paardenmarkt in Ameide en meerdere malen op de Merwede Horse Fair.

Dit jaar, op 5 oktober 2019 zullen wij tijdens het pauzeprogramma van de 107e Fokveedag Boerenlandfeest in Hoornaar de show verzorgen! 

En volgend jaar zijn we er weer bij op de Farm en Country Fair in Aalten.