Close

Dagbesteding

Bij ons op de Bonte Shetlander Hoeve, willen we zoveel mogelijk kinderen in contact brengen met dieren en de natuur. Veel kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen en met dieren om te gaan, maar vaak is dit thuis niet mogelijk.
Bij ons is dit wel mogelijk, we hebben héél veel aaibare dieren.


Met het buiten zijn maak je de seizoenen bewust mee en geniet je van de ruimte om je heen. De omgang met een pony en de verzorging hiervan geeft een zeer ontspannen gevoel. Pony’s zien geen handicap, alleen een mens met liefde voor hen , waardoor de mens meer zelfvertrouwen krijgt en geloof in eigen kunnen.

Ook zijn er nog geiten , kippen , duiven , varkens , katten en honden op de boerderij welke erg van aandacht houden en welke ook verzorgd dienen te worden. De planten in de bakken en in de kas hebben ook onderhoud nodig evenals het terrein en de stallen. Dus voor een ieder wat wils om te doen en volop ruimte om te spelen en aan je sociale vaardigheden te werken.

 

Wij hebben o.a. plaats voor kinderen, jongeren en volwassenen met Autisme, ADHD en jongeren welke even een time out van school nodig hebben. De ruimte, de regelmaat , de structuur , de pony’s en de vele dieren op de hoeve hebben een hele goede uitwerking op zeer veel van onze hulpboeren.